Aangifte omzetbelasting

Aangifte omzetbelasting

BTW staat voor 'belasting over de toegevoegde waarde' en is dus hetzelfde als omzetbelasting. Hoe doet u btw-aangifte, hoe berekent u het btw-bedrag en wanneer betaald u? Dat zijn een aantal van uw verplichtingen als zelfstandig onderenemer.

We hebben het dan enerzijds over de belastingaangifte voor particulieren, ZZP’er / ZP’er (Zelfstandig Professional) met een (deel van een) onderneming op hun naam, zoals bij de eenmanszaak, de vennootschap onder firma, e.d. Deze groep betaalt Inkomstenbelasting en heeft te maken met tal van voor hem of haar soms zeer gunstige regelingen, t.w. ondernemersaftrek, F.O.R. (extra aftrekpost / pensioenruimte). Er zijn privé-opnames uit de zaak i.p.v. een salaris als werknemer. Tarieven kunnen oplopen tot 52% indien men in de hoogste klasse valt. Voor de BTW kan echter bij een bedrag tot ca. € 1.500 weer de KO-regeling gelden, waarmee op jaarbasis zelfs helemaal geen BTW betaald hoeft te worden. Dat evt. voordeel voegt u bij de winst.

Neem contact op met Ruby

U bent de gehele dag druk, klanten zijn geholpen, maar nu moet u nog die vervelende administratie doen. Dat hoeft niet meer, lever het papierwerk in bij Ruby, en wij maken het netjes op orde. Nu kunt u weer doen wat echt noodzakelijk is. Onze adviseurs zitten dagelijks voor u klaar.

  • Onze klanten geven ons een 8,9
  • Betrouwbare professionals
  • Ook in het weekend bereikbaar
  • Inclusief onbeperkt advies